IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
17:05 | 4 септември 2020
Обновен: 01:20 | 14 май 2024

Ритуал за историческо Помирение ще има във Варна

Порявата е в памет на жертвите на българското братоубийство

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Варна

Ритуал за историческо Помирение ще се проведе във Варна. Участниците в проявата ще поднесат венци с надпис „В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО БРАТОУБИЙСТВО - НИКОГА ПОВЕЧЕ!” пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

 

Ритуал за историческо Помирение и  национално Единение ще се проведе за първи път във Варна в навечерието на Деня на Съединението. Инициативата е насрочена за 5 септември от 10:00 ч. 

 

С мълчаливо шествие участниците ще почетат паметта на жертвите на гражданския сблъсък в България чрез поднасяне на цветя и венци на паметника на Никола Вапцаров в градинката пред Дома на архитекта, на паметника на жертвите на комунизма в градинката пред Художествената галерия, както и на паметника на загиналите в Сръбско-българската война на площада до Община Варна.

 

На лентите на венците ще бъде изписано „В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО БРАТОУБИЙСТВО - НИКОГА ПОВЕЧЕ!”.

 

Организатор е Инициативен комитет за национално Единение "6-ти септември" с председател акад. Георги Марков. Ритуали ще има и в други градове в страната. 

 

За участие са поканени всички български граждани в лично качество и без представителство на партии и организации, уточняват организаторите.

Коментари

Новини Варна