IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
16:20 | 6 април 2015
Обновен: 16:49 | 23 април 2024

Силен вятър в половината страна утре

Оранжев код във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Силен вятър в половината страна утре

Източна България утре пак ще е в кодове за опасно време. Областите Добрич и Варна ще са с "оранжев" код заради много силен вятър, а други 10 области ще са в "жълт" код.


През нощта ще продължи да превалява, с намаляваща интензивност. Утре макар и с временни разкъсвания на облачността в западните и южни райони от страната, ще се задържа предимно облачно, на отделни места със слаби превалявания от дъжд, в Предбалкана, Североизточна България, както и по високите полета на Западна от сняг и дъжд, в планините от сняг. Вятърът ще бъде слаб до умерен, в Източна България силен от северозапад. Сравнително студено за април - температурите сутринта ще са между -1° и 4°, след пладне между 5° и 10°.


Атмосферното налягане ще се повиши, оставайки по-ниско от средното за месеца.


Над планините ще е облачно, по северните склонове и по билата мъгливо. Ще има и слаби превалявания от сняг. Вятърът ще бъде умерен до силен от север. Дневна температура на 1200 м.н.в около -1°, на 2000 м около -6°.


По Черноморието ще се задържи предимно облачно. Ще има и слаби превалявания от дъжд. Ще духа силен северозападен вятър. Дневни температури до 7°-10°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Коментари

Новини Варна