IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
23:22 | 8 април 2015
Обновен: 23:02 | 23 април 2024

Родители и учители сътвориха кулинарни вълшебства в благотворителна изложба за Великден

В ЦДГ „Христо Ботев“ това е традиция

По материала работи: Юлиян Атанасов
Родители и учители сътвориха кулинарни вълшебства в благотворителна изложба за Великден

Великолепни кулинарни вълшебства измайсториха родителите, учителите, помощният персонал и ръководството на варненската детска градина ЦДГ № 8 „Христо Ботев“ в навечерието на Великден. Експонатите от благотворителната изложба, които бяха изложени в двата корпуса на сградата, си съперничиха с творбите на топготвачите от „Мастър шеф - България“.
Дъхави козунаци с конфитюр, стафиди и филирани бадеми, обредни погачи, върху които са накацали пиленца, миниатюрни бутикови мъфини с вкусен пълнеж, меденки във формата на ягоди, патета и котета излязоха изпод златните ръце на участниците в изложбата. Сред най-оригиналните кулинарни изобретения бе бисквитена къщичка с полянка, обсипана с уханни пролетни цветя, по която щъкаха патета, агънца и зайчета. Оригинални поставки за яйца и пъстри бораци, нашарени с атрактивни техники, изпъкваха в благотворителния базар. Разбира се, главни действащи лица в изложбата бяха и най-големите ученици от четвърта група в ЦДГ „Христо Ботев“. Майки и татковци на момичета и момчета от градината направиха благороден жест, като откупиха от великденските вкусотии и ги дариха на дете с един родител.
„Благотворителната изложба в навечерието на Великден е традиция в нашата детска градина – правим този базар за четвърти пореден път . Идеята е, ставайки част от нея, децата да се научат да почитат християнските ценности и традиции. Виждате колко фантазия и умения са вложили участниците в изложбата. Всички се включват с голямо желание и ентусиазъм. От една страна, искаме децата да се научат на традициите и да опазват християнските ценности. Искаме нашите деца да познават добротата и милосърдието. От друга страна, събраните средства тази година ще бъдат насочени към подобряване на материалната база в нашата градина. Такова бе решението на родителите“, коментира директорът на ЦДГ № 8 „Христо Ботев“ Веска Янакиева, която също се включи в изложбата с неустоимо вкусен кекс.
Изложбата е част от поредица инициативи, които ръководството и екипът реализират, за да бъде детската градина още по-привлекателно място за малките ученици и техните родители.

 


 

 

Коментари

Новини Варна