IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
08:47 | 3 декември 2020
Обновен: 10:13 | 18 април 2024

Вирусът покоси семейство във Варна. Топадвокат загуби жена си, сина си…

По-големият му син също е в болница, нуждае се от кръвна плазма

По материала работи: Ставри Таргов
Вирусът покоси семейство във Варна. Топадвокат загуби жена си, сина си…

Снимка фейсбук

Коронавирусът почерни съдбата на един от известните варненски адвокати, Пламен Велчев. За броени дни той загуби двама от обичните си, а днес зове за помощ, за да спаси втория си син си, който се бори с коронавирусна инфекция в COVID отделението на УМБАЛ "Света Марина".

Адвокат Пламен Велчев е изгубил съпругата си Росица и по-малкия си син Герман само преди десетина дни. На 19 ноември издъхна 61-годишната съпруга на Пламен, а 6 дни по-късно борбата за живот изгуби и 30-годишният му син Герман.

Сега е необходима рековалесцентна плазма от преболедували COVID-19 за по-големия син на известния варненски юрист – Сава Пламенов Велчев. Младият мъж е баща на две малки деца. Кръвната група на Сава Велчев е А+. Условието към преболедувалите е да са преминали поне 40 дни от положителен PCR тест.

"Сава е в стабилно състояние, от една седмица е в болница на кислород, но не се повлиява от антибиотиците", каза за "24 часа" съпругата му Ралица. Тя апелира пред медията ни колкото се може повече хора да даряват плазма защото недостигът е огромен. По думите и заразата от ковид се разпространила в семейството буквално за медец.

Всеки, който има възможност да помогне, може да се свърже за повече информация с Пламен Велчев на телефон 0884015888 или със съпругата на Сава – Ралица Велчева на телефон 0896834979.
 

Коментари

Новини Варна