IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
14:15 | 5 февруари 2021
Обновен: 16:54 | 28 април 2024

8 юристи ще преминат стажа си във Варненският окръжен съд

Целта е да се запознаят с организацията и работата на органите на съдебната власт, адвокатурата и нотариалната дейност

По материала работи: Ставри Таргов
8 юристи ще преминат стажа си във Варненският окръжен съд

Нови осем юристи избраха Варненският окръжен съд, за да преминат задължителния си професионален стаж.  Те бяха посрещнати от председателя на институцията – съдия Марин Маринов, който им връчи стажантските книжки.  

Стажът на съдебните-кандидати има два етапа – 2 месеца  общ и 4 месеца специализиран стаж.  Целта е юристите да се запознаят с организацията и работата на органите на съдебната власт, адвокатурата и нотариалната дейност.

„Благодаря, че сте избрали Варненския окръжен съд. Той винаги е бил в крак с технологиите и това е факт повече от 25 години.

Системата Ви дава възможност да видите как действат правораздавателните институции и съветът ми към Вас е да я използвате ефективно този шанс.

Вярвам, че през тези 2 месеца ще имате достатъчно време, за да усетите коя е областта, в която ще искате да се развивате занапред“, посъветва младите юристи съдия Маринов.  

От една година професионалния стаж на младите юристи се провежда по нови правила, които  позволяват на стажантите сами да изберат наставник.

В случай, че не го направят, правомощията се делегират на председателите на окръжните съдилища.   

Коментари

Новини Варна