Варна 10°
fallback
Общество
14:15 | 24 февруари 2021
Обновен: 14:07 | 4 май 2024

100 безплатни туристически обиколки ще се проведат във Варна през 2021 г.

78 от тях са на английски език, а останалите 22 - на български

По материала работи: Ставри Таргов

Общо 100 безплатни пешеходни туристически обиколки, водени от професионални екскурзоводи, ще се проведат във Варна през 2021 година. 78 от тях са на английски език, а останалите 22 - на български.

Организатори са дирекция „Туризъм“ към община Варна и Туристическият информационен център в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България.

Целта на туровете е презентация на културно-историческото наследство и забележителностите на града. Инициативата се провежда за осма поредна година. Обиколките ще се проведат в периода от 18-ти май до 29-ти септември с начален час 10:30 ч., а сборният пункт е пред Туристическия информационен център.

Темите са:

Вторник - "Открий Варна" ("Discover Varna"); Сряда - "Архитектурата на Варна" (Varna architecture"); Петък - "Антична Варна" ("Ancient Varna"); Събота - "Стара Варна" ("Old Varna");   Групите с английските беседи ще се събират по утвърден график всеки вторник, сряда, петък и събота, като за отделните дни темата и маршрута ще бъдат различни.

Специално за българската аудитория пешеходните обиколки ще бъдат тематични, посветени на различни празници. На 14.02 вече се проведе и първият тур, посветен на Деня на археолога и Деня на влюбените.

Следващата обиколка ще бъде на 3-ти март по случай националния празник на България.

Повече информация за туристическите обиколки можете да откриете тук: https://visit.varna.bg/bg/peshehoden-tur-na-varna.html https://visit.varna.bg/en/free_walking_tours_of_varna_in_english.html

Автор на статията:
Ставри Таргов
варна безплатни туристически обиколки
0 коментара
fallback
fallback