IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
16:50 | 1 март 2021
Обновен: 16:45 | 27 март 2024

Преглеждат безплатно за проблеми със слуха във Варна

Скринингът е за новородени, подрастващи, както и за възрастни хора

По материала работи: Ставри Таргов
Преглеждат безплатно за проблеми със слуха във Варна

В Аудио-вестибуларната лаборатория към Университетския медико- дентален център МУ - Варна, ще се проведат безплатни профилактични прегледи на слуха с най-модерна апаратура.

По този начин за първи път специалиститте в България ще се включат към международния ден на слуха, който се отбелязва на 3 март. Безплатните прегледи ще се проведат на 2, 4, 5, 8 и 9 март 2021 г. след предварително записване на час на регистратурата или на телефон 0882 413 456.

Целта на профилактичните прегледи е да се обърне внимание на скрининга на слуха при новородени и при подрастващи, както и при възрастни хора. Много важна е хигиената на слуха, както и експозицията на вредни въздействия като шум вибрации, силна музика.

Специалистите посочват, че се увеличават случаите на шум в ушите при подрастващи и внезапната загуба на слух. При по-възрастните хора е от изключително значение кога трябва да бъдат слухопротезирани от специалист.

Коментари

Новини Варна