IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
09:30 | 13 март 2021
Обновен: 02:49 | 18 април 2024

Поставиха под карантина 551 души, пристигнали на летище Варна

Те не са представили РСR тестове

По материала работи: Ставри Таргов
Поставиха под карантина 551 души, пристигнали на летище Варна

През изминалата седмица служители на отдел ДЗК към РЗИ - Варна, извършиха проверки на 59 обекта във връзка със спазването на заповеди на министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка.

Проверките са извършени във фитнес зали, клубове по аеробика и танци, салони за красота, складове, магазини и щандове за съхраняване и търговия с козметични продукти, оптики, селскостопански аптеки, служби по трудова медицина, магазини за хранителни стоки, заведения за бързо хранене, кафенета и др.

Извършени са 618 епидемиологични проучвания на хора с положителни PCR тестове и бързи антигенни тестове.

Служители на отдел ДЗК са включени в графика на летище Варна. За периода са пристигнали 1 220 пътници.

649 от тях са предоставили отрицателни РСR тестове за COVID-19. Връчени са 551 предписания за поставяне под 10-дневна карантина на хора, пристигащи на територията на България, които не са представили РСR тестове за COVID-19.

20 пътници са представили декларации за транзитно преминаване през територията на България и лица, част от екипажи на плавателни средства.

Коментари

Новини Варна