IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:10 | 21 април 2015
Обновен: 06:41 | 17 май 2024

Половинвековен юбилей чества Първа езикова гимназия

Концерт, изложба, Ден на отворените врати и символично засаждане на горичка са част от проявите, замислени от училището

По материала работи: Златина Добрева
Половинвековен юбилей чества Първа езикова гимназия

135 години от създаването на Първа мъжка гимназия и 50 години от преминаването й в Първа езикова гимназия отбелязва варненското учебно заведение през 2015 г. Поредицата прояви по повод юбилея започват със символично засаждане на горичка от 50 дръвчета в района на Делфинариума. „Подобна инициатива са имали в миналото представители на Първа мъжка гимназия и ние искаме да възобновим традицията“, каза за вестник „Черно море“ директорът на училището Веселин Василев.

На 24 април ще се проведе открита беседа  на тема „Европейски съюз и правата на младите хора“. След събитието учениците ще бъдат посланици на наученото по своите класове и в приятелските си групи.
На 25 април Първа езикова гимназия отваря вратите си за всички, които се интересуват от дейността на училището. Посетителите ще могат да се запознаят отблизо с дейността и проектите на учебното заведение, със състезанията, които организира, със сертификатите, които издава, с талантите, с които се гордее.

На 15 май от 15 часа е изпращането на юбилейния випуск абитуриенти в двора на училището.
Най-мащабната проява, планирана от Първа езикова гимназия, е тържественият концерт  изненада на 23 май. През май в центъра на града ще бъдат изложени и фотоси, показващи паметни мигове от миналото и настоящето на училището. „Таблата със снимките ще са на видно място, вероятно около Фестивалния комплекс. Вярваме, че тези фотоси ще предизвикат интереса на варненци, тъй като училището има важна роля за развитието не само на града, но и на страната ни“, каза още Веселин Василев.
Полина Петрова
Снимка Архив

Коментари

Новини Варна