IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
14:07 | 22 април 2015
Обновен: 19:25 | 15 май 2024

СОУ “Елин Пелин” прави паралелка по баскетбол от І клас

Инициативата е съвместно с “Черно море – Порт Варна”

По материала работи: Борис Проданов
СОУ “Елин Пелин” прави паралелка по баскетбол от І клас

СОУ “Елин Пелин” съвместно с “Черно море – Порт Варна” обявява прием за деца от І клас за паралелка с разширено обучение по баскетбол. Това стана ясно на съвместна пресконференция на училищното ръководство с вицепрезидента на клуба Симеон Варчев. Построеният нов физкултурен салон прави това възможно.


Директорът на школото Господинка Костадинова разкри, че приемът започва след 30 май. Документите (завършена ІV предварителна група) се приемат в канцеларията на училището всеки делничен ден от 8 – 16,30 ч. „СОУ “Елин Пелин” в продължение на 53 г. очакваше да има собствена спортна зала и с благословията на правителството и община Варна тя стана факт. Тази година при нас се проведоха регионалните и областните първенства по баскетбол и волейбол. Залата ни е прекрасна и искаме да дадем повече шанс на други деца, да практикуват любимия си спорт“, каза  Господинка Костадинова.


Училището предлага пълен дневен график: от 8 – 17 ч. децата са сградата, имат общообразователна подготовка, топъл обяд и тренировки. Могат да бъдат приети (в І клас) между 22 и 25 ученици, които ще практикуват любимия спорт 5 ч. седмично. Това вече е правено в дисциплината хореография на народни танци. На сайта на СОУ “Елин Пелин” ще бъде публикувана информация за приемен ден, в който родителите ще могат да се запознаят с условията на училището, с преподавателите и треньорите.

Коментари

Новини Варна