IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:00 | 22 април 2021
Обновен: 22:01 | 22 април 2024

Маратон на четенето се провежда в навечерието на Цветница във Варна

В инициативата ще се включат приятели и партньори на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“

По материала работи: Ставри Таргов
Маратон на четенето се провежда в навечерието на Цветница във Варна

„Цвят - цвете - цветно“ е темата на тазгодишния Маратон на четенето, посветен на Международния ден на книгата и авторското право, който се организира от Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна.

Той се провежда в навечерието на Цветница - от 17 до 23 април. Така за 9-та година книгоманите ще съпреживеят удоволствието от четенето със съмишленици, ще обменят интересни мисли и преживявания, ще участват в забавни игри, ще се срещнат с популярни творци в областта на литературата и изкуството.

В инициативата ще се включат приятели и партньори на библиотеката, които са участвали и в предишните издания. Част от събитията, включени в програмата, са виртуална изложба на известни художници, празничен „патилански” маратон, Камишибай театър, маратонска онлайн среща с нестандартното семейство Нуша и Стоян Роянови и други.
 
Пълната програма може да бъде разгледана: www.libvar.bg. Желаещите да се включат могат да го направят и във Фейсбук групата “Маратон на четящите хора”, а всички любопитни могат да проследят и публикациите с #посприИпочети.

Коментари

Новини Варна