IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
14:45 | 12 май 2021
Обновен: 23:53 | 17 април 2024

Набират участници за Младежкия фестивал Funcity+ във Варна

Той ще се проведе на 12 и 13 август

По материала работи: Ставри Таргов
Набират участници за Младежкия фестивал Funcity+ във Варна

Варна се готви за най-мащабния младежки фестивал Funcity +, който тази година е под мотото „Презареждане...дух, тяло, сетива“.

Водещият мотив за участие на всеки индивидуален участник, група или организация е „Аз за Варна!“, а основен организатор през 2021 г. е община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности”.

Фестивалът ще се проведе на 12 и 13 август 2021 година. Вече са отправени покани към организации, школи, клубове, учебни заведения, индивидуални изпълнители и др.

За 11-та поредна година Funcity+ дава поле за изява на млади варненски творци, артисти, музиканти, спортисти, представители на неправителствени организации, формални и неформални групи и образователни институции.

Визията на Funcity + 2021 има за цел да зареди Варна с младежка енергия и настроение, да провокира любопитството на масовата публика и я завладее да се включи в градската фиеста.

Funcity + 2021 е с нова концепция, която предвижда насищане с прояви и събития за максимално кратък срок и ограничена централна локация, за да достигне всяко изпълнение, творение и презентация до максимален кръг от хора.  

 Фестивалът ще бъде проведен в зоната от площад „Независимост” по бул. Цар Борис I”, ларгото, входа на Морската градина, зоната около Кривото дърво, Обсерваторията и Аквариума.

Варненският младежки фестивал  ще насити със събития най-оживената централна градска част с танци, артистични изяви, демонстрации, работилници, презентации. Предвидени са и прояви, свързани с морето, като символ на града, както и съпътстващи събития в контекста на фестивала.

Целта на фестивала тази година е той да има не само забавна насоченост и презареди емоциите и преживяванията, а да допринесе за обогатяване, сплотяване, образоване и творческо израстване на младите хора, както сред участниците, така и сред публиката.

В контекста на богата културно-развлекателна и спортна програма следва да бъдат включени и приобщаващи модели с цел интеграция на хора в неравностойно положение и етнически малцинства.

Млади индивидуални изпълнители или групи, учебни заведения, НПО, школи и клубове, които работя с младежи, могат да представят своите умения, творения, дейности и постижения по атрактивен и забавен начин, като предварително подадат своята заявка за участие до 20 май 2021 г. на следния линк:

 https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfozneKIIjsz7C5lXDsr0S4SPwCVhpjfkloO9oxrRmvwD1t4w/viewform

Коментари

Новини Варна