IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:15 | 9 юни 2021
Обновен: 16:35 | 25 април 2024

През юни трима стажант-юристи започват професионалния си стаж във Варненския окръжен съд

Двама от тях са възпитаници на ВСУ „Черноризец Храбър“

По материала работи: Ставри Таргов
През юни трима стажант-юристи започват професионалния си стаж във Варненския окръжен съд

Трима стажант-юристи избраха Варненския окръжен съд, за да преминат задължителния си професионален стаж.  Двама от тях са възпитаници на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, а един на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Те се срещнаха с председателя на институцията – съдия Марин Маринов, който официално им връчи стажантските книжки и им благодари за избора на Варна.

„Вярвам, че ще удовлетворим желанието Ви за ползотворен стаж. Това желание обаче трябва да бъде подкрепено и от Вашите реални усилия, за да може стажът да бъде проведен ефективно“, посъветва съдебните кандидати съдия Маринов.

Съдебните-кандидати имат половин година, за да натрупат преки впечатления и практически опит за основните функции, задълженията и организацията на дейността на органите на съдебната власт, адвокатите и нотариусите. След това им остава единствено да положат изпит и да придобият юридическа правоспособност.

Коментари

Новини Варна