IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
14:45 | 2 юли 2021
Обновен: 07:24 | 18 април 2024

35 000 лева се събраха по време на благотворителната вечеря в подкрепа на Карин дом

Всички желаещи да дарят за каузата продължават да имат тази възможност чрез банковите сметки на фондацията или чрез отворения DMS номер

По материала работи: Ставри Таргов
35 000 лева се събраха по време на благотворителната вечеря в подкрепа на Карин дом

С елегантна благотворителна вечеря със специален гост Н.Пр. Д-р Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство в Република България, Карин дом отбеляза своята 25-та годишнина. Представители на бизнеса, индивидуални дарители и приятели на Карин дом се събраха в Морско казино не само да отбележат значимия юбилей, но и с цел събиране на средства за новата сграда на терапевтичния център за деца със специални потребности, който от създаването си до днес е посрещнал 2800 деца.

В програмата участие взеха  малката балерина с големи постижения Яница Георгиева, танцова школа Маламбо, квартет Note и Поли Генова, която освен, че зарадва публиката с изпълнение на последните си песни, поздрави изпълнителния директор на Карин дом Мая Донева и целия екип със специален поздравителен адрес, отправен от българското училище в Лондон, носещо името на основателя на Карин дом – г-н Иван Станчов.

Особено емоционален беше и поздравът на малката възпитаничка на Карин дом Моника Георгиева. С кулинарно шоу на живо се представиха двама главните шефове към Институт по кулинарни изкуства към ВУМ, а рецептата, която представиха беше закупена благотворително от част от гостите.

Водещ на събитието беше магнетичната Мария Силвестър, докато ролята на  водещ на благотворителния търг, в който бяха набрани и по-голямата част от даренията, пое Ники Кънчев.

Гостите наддаваха за различни предмети, сред които тениски с автограф от Христо Стоичков, който изпрати и специален поздрав към аудиторията, книга с послание от Димитър Бербатов, тениска с автограф от Цветан Соколов, много предмети на изкуството и преживявания.

Набраните 35 000 лева отиват за добра кауза, тъй като вече започна строежът на новата сграда на Карин дом в широкия център на Варна. Цялата дейност на Карин дом в момента е събрана под покрива на някогашната вила на семейство Станчови, построена през 1908 г., която не отговаря функционално на нуждите на организацията да развива своите терапевтични програми и обучения.

Именно това е причината през 2019 г. Общинският съвет на Община Варна да вземе решение да дари на Карин дом терен с цел изграждане на нова сграда.

Финансирането на тази нова сграда се предоставя на Карин дом от Фондации Велукс, а парцелът е с площ 2450 м2 в централна част на Варна. Въпреки подкрепата, която Карин дом има, средствата няма да стигнат за финализиране и закупуване на специализирано оборудване и обзавеждане за новия терапевтичен и обучителен център.

Всички желаещи да дарят за каузата продължават да имат тази възможност чрез банковите сметки на фондацията или чрез отворения DMS номер.

 

Коментари

Новини Варна