IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
16:15 | 6 юли 2021
Обновен: 19:29 | 14 април 2024

Уникално холандско въздушно шоу на театралния фестивал „Варненско лято“

Достъпът до него ще е свободен

По материала работи: Ставри Таргов
Уникално холандско въздушно шоу на театралния фестивал „Варненско лято“

Впечатляващ холандски вертикален танцов спектакъл на открито ще бъде част от тазгодишното издание на Международния театрален фестивал „Варненско лято“. Холандската театрална трупа AIRA, чийто съосновател e българският акробат Димитър Симеонов, е подготвила за своето първо представление в България изцяло нов спектакъл.

ПОЛЕТЪТ ще спре дъха на публиката с впечатляваща акробатика, танц, светлина и музика, демонстрирайки липса на страх от височина и предизвиквайки гравитацията.

Спектакълът ще включва и музикални изпълнения на Керана и група „Космонавтите“.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Посолството на Нидерландия в България и е посветено на 20-та годишнина от побратимяването на градовете Варна и Дордрехт.

Кога: 7 юли, 21:30 ч.

Къде: Фестивален и Конгресен Център Варна

Свободен достъп, събитие на открито

AIRA се състои от професионален международен екип от „летящи“ ентусиасти с над 15-годишен опит в създаването и изпълнението на впечатляващи спектакли.

Всеки от изпълнителите притежава уникални качества в акробатиката, театъра и танците, като ги обединява в едно цяло. Създатели на AIRA са Рейчъл Мелиф и Димитър Симеонов.

Коментари

Новини Варна