IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
13:30 | 7 юли 2021
Обновен: 14:26 | 23 април 2024

Важни правила при пазаруване на бебешки дрехи

По материала работи: Ставри Таргов
Важни правила при пазаруване на бебешки дрехи

Независимо дали просто търсите подарък за малко дете, или скоро сте станали родители, в някакъв момент ще ви се наложи да отидете на шопинг в детските магазини. С толкова много различни модели, материи, брандове и размери детски дрехи е трудно да направите избор, особено ако нямате опит.

Не се притеснявайте! В тази статия сме подбрали за вас полезни съвети, за да сте сигурни, че винаги залагате на качествени бебешки дрешки, а вашият малчуган ще се чувства комфортно в тях. Вижте кои са те:

1. Внимателно подбирайте материите

Малките деца са толкова сладки, затова и родителите винаги се изкушават да  облекат своите  наследници в красиви, цветни и модерни тоалети. Това е чудесно, но преди да избирате цветове и модели, най-важно е да се спрете на подходяща материя. Детската кожа е изключително чувствителна и грубите изкуствени материи могат да са причина за появата на зачервяване, дискомфорт и дори по-сериозни обриви.

Едно от важните правила при покупката на бебешки и детски дрехи е да залагате на висококачествени естествени материи. Предпочитан избор от множество родители са дрехите, направени от органичен памук.

2. Винаги мислете за безопасността на детето

Още един важен аспект, който не бива да пренебрегвате при покупката на дрешки, това е безопасността на детето. За съжаление все още има производители, които не отговарят на стандартите за безопасност и произвеждат дрехи, които застрашават здравето на малчуганите. Особено при по-малките деца, избягвайте всякакви декорации, които могат лесно да се откачат, като копчета,  мъниста, цветя и други обемни елементи, които крият рискове от задушаване.

3. Открийте правилния размер

Не са малко случаите, когато родителите се прибират ентусиазирани с нови покупки за детето, само за да установят, че дрехите, които са избрали, са твърде малки. Разправиите, свързани с връщането и замяната на продукт, костват ценно време, което може да си спестите, ако подбирате правилните размери. Това също така ви гарантира, че вашето дете ще се чувства удобно и ще може да се движи спокойно с дрехите, които сте му избрали.

Обикновено детските дрехи са посочени в размери, които отговарят на възрастта на детето в месеци (3-6,6-9, 12-18 месеца и т.н.). Това е полезен ориентир за родителите. Повечето производители предлагат и таблица с точни размери, което е още едно удобство.

Практично решение, когато се колебаете между два размера, е да вземете по-големия. Дори дрехите да са широки в момента, ще могат да бъдат носени, когато детето порасне.

4. Стил и функционалност

Когато избирате детски дрехи, важно е да залагате повече на функционалността. Например, новородените прекарват значително време в сън, затова те имат нужда от комфортни дрехи, като бебешки бодита, гащеризончета и т.н. Избягвайте да купувате твърде много официални и скъпоструващи тоалети, тъй като едва ли ще има толкова много поводи. Освен това, децата имат нужда най-вече от комфорт, а и дрехите бързо израстват. Затова по-добре е да се ограничите от непрактичните дрехи, които само ще заемат място в гардероба и излишно натоварват семейния бюджет.

5. Цена

Когато купувате детски дрехи, практичността е от значение. Качествено невинаги значи скъпо. Затова родителите трябва да потърсят най-доброто възможно съотношение между качество и цена. Kaulfland предлага богат асортимент от качествени бебешки дрешки на ниска цена. Разгледайте техния каталог с промоции, за да откриете страхотни предложения за цялото семейство!

Новини Варна