IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
13:41 | 28 април 2015
Обновен: 00:40 | 16 май 2024

Светила в медицината преглеждат безплатно за рак на кръвта

Скринингът ще се проведе на 11 и 12 май

По материала работи: Златина Добрева
Светила в медицината преглеждат безплатно за рак на кръвта

Международни светила в медицината от Израел и Норвегия ще преглеждат безплатно пациенти със злокачествени хематологични заболявания в УМБАЛ „Света Марина“ във Варна. Скринингът ще се проведе на 11 и 12 май т.г. в клиниката по хематология след предварително записване и предоставяне на пълна медицинска документация.

Проф. Игор Резник от университетската болница „Хадасса“ в Йерусалим, Израел и проф. Гуннар Квалхайм от университетската болница „Радиум“ в Осло, Норвегия заедно с варненските си колеги, ще преглеждат безплатно български пациенти със съмнения или с доказани злокачествени заболявания на кръвта.

Записването ще се извършва най-късно до 7 май в клиниката по хематология, която се намира на втория етаж в Онкологичния и лъчетерапевтичен център от 9 до 14 часа в работните дни. Допълнителна информация пациентите могат да получат на тел: 052/ 978 860.

Проф. Квалхайм е медицински онколог-имунотерапевт и ръководител на катедратата по клетъчна терапия в университетската болница „Радиум“ в Осло. Той е с голям международен авторитет като специалист по провеждането на имунотерапия на пациенти с рак, както и при използването на стволови клетки. В рамките на два мандата е бил генерален секретар на Световното дружество по клетъчна терапия.

Проф. Резник е зам.-директор на департамента по костно-мозъчна транспантация и имунотерапия в  болница „Хадасса“ в Йерусалим, Израел, както и зам.-председател на Израелското дружество по клетъчна терапия. Един от най-авторитетните специалисти по онкоимунология.

Двамата известни професори са гости на Медицинския университет, като визитата им в морската столица е свързана и с участието в 25-ата юбилейна асамблея на Интернационалната медицинска асоциация България, която ще се проведе от 14 до 17 май в курорта Златни пясъци.

Коментари

Новини Варна