IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
16:45 | 28 април 2015
Обновен: 21:03 | 15 май 2024

Бързи и сръчни ли са четвъртокласниците, провери състезание (СНИМКИ)

140 ученици от 14 училища се включиха в надпреварата, организирана от общинския отдел „Спорт“

По материала работи: Златина Добрева
Бързи и сръчни ли са четвъртокласниците, провери състезание (СНИМКИ)

Бързи и сръчни ли са четвъртокласниците, провери надпревара, организирана от общинския отдел „Спорт“. Регламентът на състезанието провокира състезателния хъс и отборния дух на участниците с интересни правила – щафета за време, която включва спринт, слалом през конуси, провиране, прескок и шут във врата. Всичките 140 участници от 14 училища получиха право да участват в томбола за атрактивни награди, разбира се, свързани със спорта – велосипеди и скейтбордове. „Целта на инициативата е да има повече активности за учениците, да възпитаме у тях идеята за здравословен начин на живот. В календара на спортните прояви, организирани от община Варна, има повече прояви за по-големи ученици. Затова решихме да направим това състезание за четвъртокласниците.

Включиха се и две училища извън рамките на община Варна – от село Синдел и Старо Оряхово, което показва един добър интерес към инициативата. Всички знаем проблемите на днешните младежи – затлъстяване и различни зависимости, а спортът е добър начин да ангажираме с нещо добро свободното им време“, коментира за вестник „Черно море“ Данчо Илиев, младши експерт в отдел „Спорт“ към община Варна.

Децата се включиха в състезанието с желание и хъс. Много от тях споделиха, че обичат да спортуват и тренират някакъв спорт в свободното си време. Децата разказаха, че намясто във всяко училище са се провели предварителни тренировки и след тях са избрани най-добрите, които да представят школото на състезанието „Бързи и сръчни“.
Полина Петрова

Коментари

Новини Варна