IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
17:27 | 28 април 2015
Обновен: 21:03 | 15 май 2024

Педиатри дискутират рефлукса при бебетата

Това е болест, чиято диагноза доста често се оказва трудна

По материала работи: Ставри Таргов
Педиатри дискутират рефлукса при бебетата

Педиатри специалисти ще обсъждат утрес във Варна проблемите на рефлукса (повръщане) при бебетата. Работната среща, която ще се проведе от 19 ч. в хотел „Голдън Тюлип", се организира от новоучреденото Българско дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене. Целта на форума е да събере общопрактикуващи лекари с педиатрични практики, педиатри, неонатолози, УНГ лекари, за да може от различни гледни точки да бъде разгледан рефлуксът при бебетата – болест, чиято диагноза доста често се оказва трудна.
В срещата участие ще вземат детски хирург от клиниката по детска хирургия към МБАЛ „Токуда" – София, както и специалисти от УМБАЛ „Света Марина“ във Варна.
Новоучреденото дружество със седалище във Варна е регистрирано в началото на март т.г. Неговите цели са да подпомага разпространението на знания и опит в областта на детската гастроентерология, хепатология и хранене и да стимулира изследователската дейност в тази област.

Ставри Стефанов

 

 

Коментари

Новини Варна