IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
09:15 | 24 август 2021
Обновен: 17:06 | 24 май 2024

Г-да медици, човещина? Мъж припадна пред "Св. Анна" във Варна. Персоналът - блее!

Спешният център и тел.112 си прехвърляли топката

По материала работи: Ставри Таргов
Г-да медици, човещина? Мъж припадна пред "Св. Анна" във Варна. Персоналът - блее!

За безхаберие от страна на медицински персонал съобщи жителка на Варна във Фейсбук. Жената е станала свидетел как човек е припаднал на метри от болница "Света Анна", но дежурните отказали да съдействат по експедитивен начин. Ситуацията е от следобедните часове на неделния ден.

На 65-годишен варненец му прилошало край оградата на лечебното заведение и припаднал. Минувачи опитали да го вдигнат и занесат до Спешното отделение, но не успели да се справят сами. От 112 препратили гражданите до Спешното, където пък ги препратили към телефона за неотложна помощ.

После те поискали от отделението количка, с която да транспортират пострадалия. Това обаче им било отказано - "не можело да се изнасят колички извън сградата", разказва Силвана Михайлова.

Така по думите й персоналът гледал как минувачите се опитват да донесат човека до кабинета. В крайна сметка те успели - нужен им бил половин час.

Коментиращите варненци споделят възмущението си от случката, жертва на която може да бъде всеки един човек. За съжаление не липсват и други отрицателни примери, както и тъжни определения за медицинската система.

За момента нямаме информация за реакция по случая от страна на лечебното заведение. Целия пост може да прочетете тук:

"Току-що станах пряк свидетел на....не знам как да го нарека - Едно нечовешко изродско отношение в Окръжна Болница "Света Анна". Пред оградата на болницата на човек около 65 години му прилоша много и падна.

Помъчихме се да го вдигнем и закараме до Спешното,но той не можа да стане.Звъннахме на 112 и те ни казаха да звъннем на спешното.Там пък ни казаха да звъннем на 112 и ни затвориха.

Отидохме до входа на тъй нареченото "Спешно" и ги помолихме да дадат количка, за да доведем човека. Те отказаха...не можело да се изнасят колички извън сградата. С пълно нехайство седяха и гледаха как човека не може да стигне до тях. Половин час мина, докато накрая успяхме да го доведем.

С цялата си наглост млади нагли лекарчета ми обясняваха ръкомахайки ми с пръст,че нямало какво да направят. СРАМ И ПОЗОР. Просто нямам думи,наистина нямам. Всеки за себе си да си направи извод ... И да се молим Господ да е с нас".

Коментари

Новини Варна