IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
12:00 | 14 октомври 2021
Обновен: 03:56 | 29 март 2024

"Капачки за Бъдеще" даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета

Във Варна акцията ще е на 17 октомври

По материала работи: Ставри Таргов
"Капачки за Бъдеще" даряват детска линейка и събират алуминиеви кенчета

За девети пореден ще проведат кампанията си “Капачки за Бъдеще” този уикенд. На 16 и 17.10 кампанията ще се проведе в 25 града в цяла България и този път организацията отново има две изненади за нас.

Първо, след преди по-малко от година Капачките обявиха, че започват кампания за детска неонатална линейка, днес тази линейка вече е е факт и ще бъде дарена веднага след кампанията.

Второ, тази кампания за първи път освен капачки ще бъдат събирани и алуминиеви кенчета.

“Не можем да опишем радостта си и колко се вълнуваме” - споделиха организаторите - “Дори ние не можем да повярваме, че успяхме да осигурим първата линейка за по-малко от година."

И добавят - “Вече събираме за втора!”

На въпроса как ще се справят с ограниченията за събития, които се налагат на все повече места в страната, организацията успокоява гражданите:

“Реално при нас този път събития няма. Навсякъде събирането се провежда на един голям площад или паркинг пред някой супермаркет - идваш, оставяш си капачките някъде по площада или до някой камион и си продължават по пътят да си напазаруваш хранителни продукти, да си купиш книга или каквото решиш.

Няма да има грамоти, тениски и прочее неща, за които хората да се спират. Даже в София площад Батенберг е толкова голям, че повечето хора, които дойдат да оставят капачките си някъде на площада, може да не се разминат с дори един човек от доброволците, които след това ще съберат оставеното и е го натоварят на специален за целта камион”

Във Варна акцията ще се проведе на 17.10 от 10:00 - 14:00 - LIDL - Бившият Пикадили Център (до Окръжна болница).

Повече иформация може да намерите точните места и часове на провеждане на кампаниите по градове на страницата на “Капачки за Бъдеще” във Facebook тук:

https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/posts/1482713655461384 

 

Коментари

Новини Варна