IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Общество
11:15 | 15 октомври 2021
Обновен: 21:34 | 14 април 2024

Започва 13-тата благотворителна кампания „Изкуството за деца в нужда“ на Фондация „Св. св. Константин и Елена“

Над 200 произведения на изкуството могат да бъдат откупени с дарителска цел

По материала работи: Ставри Таргов
Започва 13-тата благотворителна кампания „Изкуството за деца в нужда“ на Фондация „Св. св. Константин и Елена“

Традиционната благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда“ на Фондация „Св. св. Константин и Елена“ и тази година започва на 18 октомври – денят, в който художниците честват празника на своя закрилник Свети апостол Лука.

Кампанията е в името на деца в неравностойно положение от Варна и региона и се подкрепя от художници, скулптори, фотографи, галерии и дарители от цялата страна.

Над  200 произведения на изкуството могат да бъдат откупени с дарителска цел онлайн на https://foundation.bg/art-donation, а през декември и януари те ще бъдат изложени в Галерия „Графит“.

С откупуване на картини, малки пластики, фотографии, икони или с парично дарение / ЦКБ - клон Варна BIC CECBBGSF, IBAN BG32CECB979010B0548500/ може да подкрепите образователни инициативи за подрастващите от Центровете за настаняване от семеен тип „Изгрев“ и „Другарче“ през следващата година, както и да съдействате на училището в с. Кривня да реализира творчески и спортни проекти за децата през пролетните празници или да помогнете класовете по градинарство да създадат красиви зелени пространства.

Коментари

Новини Варна