IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:15 | 15 октомври 2021
Обновен: 00:24 | 19 април 2024

Модернизираха най-старата сграда в Окръжната болница във Варна (Снимки)

Прилежащата й територия бе изцяло преасфалтирана

По материала работи: Ставри Таргов
Модернизираха най-старата сграда в Окръжната болница във Варна (Снимки)

Приключи ремонтът на най-стария корпус в МБАЛ “Света Анна - Варна”, по-известен като “сградата с бръшляна”. Преди началото на пълното преобразяване на фасадата с ремонта на “Неврохирургия, приключи цялостната реновация и на всички отделения, базирани в Терапевтичния корпус, както и ремонтът на фоайето и подмяната на асансьорите.

След края на ремонта на най-старата сграда, преди дни, прилежащата и територия бе изцяло преасфалтирана.

“С приключването на външния ремонт на Терапевтичния блок можем да кажем, че най-старата варненска болница е напълно преобразена, модернизирана и е доста по-приветливо място - както за работата на колегите,така и за пребиваването на пациентите.

Официално откриване на обновения корпус не планираме, тъй като би било крайно неуместно в епидемичната ситуация, в която се намираме”, коментира изпълнителният директор д-р Красимир Петров.

В резултат на целенасочените действия на ръководството през последните години най-старото лечебно заведение  в региона вече е модерен болничен комплекс с два основни корпуса - Оперативен и Терапевтичен, и половин дузина съпътстващи дейността сгради - променени до неузнаваемост - отвътре и отвън. Изцяло реновирани са всички 21 отделения и клиники.

Сградите са с ремонтирани общи части и подменени фасади. Старите, амортизирани асансьори са сменени с нови и съвременни. Дворът е разчистен от компрометирани сгради и временни конструкции и частично вече е превърнат в уютен парк. Парково строителство е планирано и в зоната пред Терапевтичния блок (по протежението на ул. “Генерал Колев”).

На идейна фаза с създаването на Музей на МБАЛ “Света Анна - Варна”, който ще събере и ще съхранява респектиращата история на спешната болница на българския Североизток.

Коментари

Новини Варна