IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
11:26 | 8 май 2015
Обновен: 15:28 | 22 юли 2024

Ученици от Варненско отличени в конкурса „България в картини и слово“

Надпреварата бе в три раздела

По материала работи: Златина Добрева
Ученици от Варненско отличени в конкурса „България в картини и слово“

Ученици от училища във Варненско извоюваха награди във втория национален конкурс „България в картини и слово“, организиран от Обединения детски комплекс в Търговище.
Надпреварата бе в три раздела – литературно творчество, изобразително изкуство, презентации и видеоклип.
В направление „Литературно творчество“ в първата възрастова група носителка на първа награда е второкласничката Елена Стоянова от ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Кичево, община Аксаково. Тя е отличена за съчинението „Красотата на годишните времена“.
В същото направление, но във възрастовата група V – VIII клас, носител на първа награда е 14-годишният Християн Трифонов от СОУ „Хр. Ботев“ в с. Николаевка. Той е автор на есето „Селски истории“.

Още две момичета са призьорки в раздела „Литературно творчество“ при най-големите – учениците IХ – ХII клас. С първа награда за есето „Продавачът на тикви“ е отличена единадесетокласничката Невена Цанева от литературния клуб „Касталия“ при ОДК – Варна. Втора награда е присъдена на Яна Иванова от Х клас от ПГТ „Ас. Златаров“  за текста „Пътуване към себе си“.

В направление „Презентации и видеоклип“ носител на трета награда е екип от IV езикова гимназия. Александра Александрова, Елена Колишева и Ивана Тошкова са отличени за клипа „Аз съм...“
По решение на журиращите комисии в конкурса ще бъдат връчени грамоти на учители и училища за активно участие и добро представяне в трите направления.

Грамоти за активно участие получават ОУ „Св. Кл. Охридски” – с. Кичево, общ. Аксаково, и литературен клуб „Касталия” при ОДК – Варна.

Магдалена Маркова – ръководител на литературен клуб „Касталия”, също получава грамота.

Призьорите ще бъдат наградени на тържествена церемония на 13 май от 13 ч. в една от залите на община Търговище в навечерието на празника на града.
Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна