IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
19:16 | 8 май 2015
Обновен: 21:21 | 15 април 2024

Ивайло Калфин поиска затвор за виновните за хотел "Вероника"

Носенето на криминална отговорност е при смъртен случай на работник нает на черно

По материала работи: Ставри Таргов
Ивайло Калфин поиска затвор за виновните за хотел "Вероника"

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин поиска затвор за виновните при фатален край за наети без договор. По време на парламентарния контрол той представи резултатите от техническата експертна комисия след срутването на хотел "Вероника" в курорта "Слънчев ден" на 8 април. Руините тогава погребаха живи четирима души, наети без договори. Експертите са установили своеволия и неспазване на строителните етапи и конструктивния проект, допълни Калфин:

В хода на проверката са констатирани 43 нарушения на трудовото законодателство. Основните нарушения са допуснати от всички участници в строителната дейност. Възложителят -  Международен панаир Пловдив, не е изпълнил задължението си да изисква от участниците в строителния процес да спазва правилата по безопасност и здраве. Това са тежки нарушения на законодателството. Аз още един път ще припомня предложението, което имам и което обсъждам с министъра на финансите, тогава, когато при работа без трудов договор се стигне до фатален случай, какъвто е този, да се носи и криминална отговорност, съобщава БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна