IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:30 | 27 ноември 2021
Обновен: 23:06 | 25 април 2024

Отслужват литургия в памет на Иван Станчов

Тя е организирана от екипа на Карин дом

По материала работи: Ставри Таргов
Отслужват литургия в памет на Иван Станчов

Eкипът на Карин дом организира света литургия на 29 ноември от 10 часа в католическия храм „Непорочно зачатие на Дева Мария“ във Варна на улица „Преслав“ № 41, съобщава радио Варна. Заедно с Отец Яцек ще се помолим за Иван Станчов. Поканени са всички приятели, партньори, съмишленици на Иван Станчов.

"Напусна ни един голям българин, човек с голямо сърце и силна вяра в доброто! Напусна ни Иван Станчов (Джони) – филантроп, пътешественик, мечтател и вечен оптимист, за когото нямаше невъзможни неща.

Посветил се на каузата на децата със специални нужди и вдъхновил по пътя си много последователи да мечтаят заедно с него за един по-светъл и добър свят за децата. Любов и доброта, която заразява, човек който се раздава и винаги ще остане да живее в нашите сърца и сърцата на хората, чийто живот промени завинаги" - отдават почит от Карин дом.

Иван Станчов е роден на 1 април 1929 година. През целия си живот се занимава с благотворителна дейност. Основава Карин дом преди 25 години с огромното желание за промяна за децата в България и за да спре изоставянето на деца в домовете. Неговата най-голяма мечта беше всяко дете да има шанс за образование и да бъде отглеждано с любов.

„Нищо не започва и не свършва с теб, но ти може да промениш нещо по пътя си“, са негови думи. С вярата и харизмата си, той промени много съдби на деца и семейства, гледни точки на политици, запали много хора да следват мечтата му всяко дете да има щастливо и пълноценно детство!

Иван Станчов завинаги ще остане да живее в нашите сърца и сърцата на хората, чийто живот промени завинаги. За екипа на Карин дом Иван Станчов е вдъхновение, пример, опора и вяра, че няма невъзможни неща. Ще запомним Иван Станчов като Посланик на доброто, посланик на децата и верен защитник на техните права.

Светъл път на един истински Рицар на децата!"

Коментари

Новини Варна