IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
09:00 | 10 декември 2021
Обновен: 21:53 | 24 април 2024

Окръжен съд - Варна, прие двама нови стажанти

За тях задължителният професионален стаж е последната обучителна стъпка

По материала работи: Ставри Таргов
Окръжен съд - Варна, прие двама нови стажанти

Двама възпитаници от специалност „Право" на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър" встъпиха като стажант-юристи в Окръжен съд - Варна. За тях задължителният професионален стаж е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа правоспособност.

По традиция стажантски книжки бяха връчени на съдебните кандидати от председателя на институцията – съдия Марин Маринов. Те разговаряха с него за предпочитаната от тях сфера на развитие, а той ги прикани да се възползват от възможността сами да си изберат съдия-наставник от състава на Окръжен съд – Варна, който да им възлага писането на съдебни актове.

Съдия Маринов пожела на новите стажанти да преминат ефективно своя стаж и им припомни, че всъщност юристите решават проблемите в социалното общуване и всеки опит, натрупан предварително, ще им бъде от полза.

Съдебните кандидати получиха допълнителна информация за това как ще преминат 6 месеца запознаване със съдебната система. Те ще имат 2 месеца общ и 4 месеца специализиран стаж.

През това време те би трябвало да се запознаят с организацията и работата на органите на съдебната власт, адвокатурата и нотариалната дейност.

Коментари

Новини Варна