IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
17:00 | 10 януари 2022
Обновен: 23:01 | 28 април 2024

ВСС награди съдия Гергана Стоянова по повод нейното пенсиониране

Тя е с най-високия ранг в съдебната система

По материала работи: Ставри Таргов
ВСС награди съдия Гергана Стоянова по повод нейното пенсиониране

По предложение на председателя на Административен съд – Варна, Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет поощри с отличие „личен почетен знак втора степен – сребърен“, както и с парична награда в размер на 1000 (хиляда) лева съдия Гергана Стоянова.

Отличието е на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „б“ и ал. 3, т. 1 от ЗСВ, „за безупречно и високопрофесионално изпълнение на служебните задължения по всички показатели, за постигане на бързина и качество на постановените актове“. Съдийската колегия взе решение за освобождаване на съдия Гергана Стоянова от заеманата длъжност „съдия“ в Административен съд – Варна, поради навършване на пенсионна възраст.

Близо 20 години общ юридически стаж са зад гърба на съдия Гергана Стоянова. Съдия Стоянова е работила като старши юрисконсулт в Областна администрация – Варна, и в Министерство на земеделието и горите.

От 15 февруари 2007 год. встъпва в длъжност съдия в Административен съд – Варна, и правораздава близо 15 години. С работата си като съдия в Административен съд – Варна, съдия Стоянова даде своя личен принос за обогатяване на съдийската професия и за повишаване на нейния авторитет.

Нейната активност и отдаденост, в работата й по Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, за пълноценен и смислен диалог с младите хора, й спечелиха уважение и несъмнен авторитет сред тях.

С работата си в Административен съд - Варна, съдия Стоянова доказа, че диалогът и откритостта са качества, които притежава и които изпълват работата й с достойнство и компетентност, със стремеж към високо ниво на професионализъм, изпълнено с  идеята за справедливост.

Съдия Гергана Стоянова е с най-високия ранг в съдебната система – „съдия във ВКС и ВАС“.

Коментари

Новини Варна