IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
11:30 | 31 януари 2022
Обновен: 11:04 | 29 март 2024

Събарят дом "Младост" във Варна

Два багера рушат сградата откъм задния вход

По материала работи: Ставри Таргов
Събарят дом "Младост" във Варна

Започна събарянето на емблематичния балнеологичен център дом "Младост". Два багера рушат сградата откъм задния вход, до паркинга на жилищния блок в съседство.

Автомобилите не са преместени и има голяма опасност отломки да се стоварят върху тях, предаде фоторепортерът на Радио Варна Румен Сарандев. Жители на блока се оплакаха, че не са били предупредени, няма и обявление за извършването на разрушителните дейности. Те са подали сигнал към полицията.

Припомняме, че тежка техника влезе в комплекса още миналата седмица, ден след като беше представен проект за модернизацията на комплекса от чуждестранен инвеститор. Незабавно спиране на събарянето на емблематичната сграда, която има обществената функция за балнеолечение с уникална минерална вода с температура 47 градуса и намеса на прокуратурата, поискаха от сдружението "Да спасим дом Младост".

Те подготвяха пореден протест на 1 февруари, съобщи миналата седмица Николай Танчев от организацията. Адвокат Мария Димитрова каза, че има две подписки - електронна и на хартия, където хиляди варненци са се подписали за запазването на лечебната и обществена функция на дома.

Видео радио Варна

Коментари

Пийкфдгг ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Гууиииъу ( преди 2 години )
Държавата не е в час и на национално ниво и на местно ниво Държавата ни отива към фалит
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Етъуууъът ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Иван ( преди 2 години )
Моето iq може да е ниско ,но поне няма да се събират повече алкохолици с патерици на протест и дебели крави изживяващи менопаузите си
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 2
Иван ( преди 2 години )
Браво на Петя крайно време беше да го събори този развъдник на болни бабички
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 3
Новини Варна