IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
14:00 | 8 февруари 2022
Обновен: 09:29 | 4 май 2024

Бурният вятър събори дървета във Варна

По улиците се търкалят метални кошчета за отпадъци, табели и други

По материала работи: Ставри Таргов
Бурният вятър събори дървета във Варна

Дървета паднаха на входа на Морската градина Снимка Даниела Стойнова, радио Варна.

Силен вятър духа от сутринта във Варна. Скоростта на поривите му достига 20 м в секунда. Според синоптиците в Добруджа и по Черноморието временно вятърът ще е до бурен. Силата на вятъра с пориви ще продължи и през нощта. "Варна без вятър не може" обобщи дежурният синоптик Венета Тодорова.

Репортери на РАДИО ВАРНА видяха съборени цели дървета край колонадата при входа на Морската градина, в района на Спешния център към болница Св. Анна и на тротоара пред Младежкия дом.

На места вече започна разчистването на падналите клони и дървета. По тротоарите вятърът сваля метални кошчета за отпадъци, табели и други в централната част на града.

Над 12 сигнала са подадени от граждани на дежурния в община Варна за проблеми, свързани със силния вятър. Многобройни са сигналите за паднали клони и дървета върху автомобили, в момента екип от пожарната и общината укрепва мантинела на Аспаруховия мост, която се е откачила от вятъра.

Има откъртени ламарини от покриви, паднали пътни знаци, както и разместени по улиците контейнери за смет. Няма пострадали хора.

Гражданите могат да подават информация на тел. 052 820 112 и 052 820 204 на дежурните в общината, в районни кметства, както и тел 112.

Вълнението на морето е 3-4 бала.

Коментари

Новини Варна