IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
13:00 | 12 февруари 2022
Обновен: 17:23 | 28 април 2024

Почна се: Испански изтребители прелетяха над Варна (Обновена)

4 са самолетите, предислоцирани в авиобаза Граф Игнатиево

По материала работи: Ставри Таргов
Почна се: Испански изтребители прелетяха над Варна (Обновена)

Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II от Военновъздушните сили на Кралство Испания се приземиха днес, 11 февруари, в авиобаза Граф Игнатиево.

До 31 март 2022 г. 130 испански военнослужещи ще изпълняват задачи по усилена охрана на въздушното пространство (Air Policing) съвместно с колегите си от българските Военновъздушни сили, съобщават от МО.

При изпълнение на съвместните задачи по Air Policing българските дежурни изтребители ще се използват приоритетно. Мисията е в изпълнение на мерките за гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО и ще се изпълнява по плановете и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана (NATINAMDS/).

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна колективна отбранителна мисия. Нейното предназначение е да гарантира целостта и сигурността на въздушното пространство на съюзниците от Алианса.

Преди обед 2 от испанските изтребители прелетяха над Варна, после и над Бургас.

От Министерството на отбраната съобщиха, че испанските самолети осъществяват опознавателни полети над запасните летища в София, Варна, Бургас и над село Безмер, област Ямбол.

Коментари

анонимен ( преди 2 години )
rate down comment 0 rate up comment 0
Ал ( преди 2 години )
Олигофренци..освен да плашат гарги,друго не могат
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 4
Новини Варна