IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
09:00 | 11 март 2022
Обновен: 21:27 | 27 март 2024

Бежанският център във Варна със спешен апел: Нужни са ни храна и обувки!

Напливът на бежанци в града е огромен

По материала работи: Ставри Таргов
Бежанският център във Варна със спешен апел: Нужни са ни храна и обувки!

Център в подкрепа на бежанците във Варна се нуждае спешно от храна и обувки. Напливът в града е огромен, очаква се в следващите дни дори да се засили. Даренията недостигат, а една част от тях се пренасочват към хотелите.

Пакетираната храна в центъра бързо свършва, казват доброволците. Те призовават хората да дарят продукти от първа необходимост, както и обувки.

Олга и Мария пристигат от Одеса във Варна преди няколко дни. Олга дошла за одеяло, защото в хотела, където е настанена, било студено.

Мария пристига с дъщеря си и внучката си. Добри хора ги настанили в частния си дом. Искат да си уредят статута, за да може детето да ходи на детска градина. За Мария дните и нощите се сливат, защото в съзнанието ѝ още отеква воя на сирените.

В центъра се приемат само продукти и дрехи. Всеки, който иска да помогне с пари, може да го направи чрез организация "Благотворителен фонд Европа". До момента в сметката има едва 2 000 лева, каза председателят на фондацията Александър Ингор.

Парите, които се събират, ще бъдат дадени на хотелиерите, докато пристигне и държавната помощ.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR
 

Коментари

Новини Варна