IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
08:45 | 15 март 2022
Обновен: 13:09 | 27 април 2024

Откраднаха номерата на 3 украински автомобила във Варна

Паркирали неправилно на тротоар и тревна площ

По материала работи: Ставри Таргов
Откраднаха номерата на 3 украински автомобила във Варна

"Добър ден. Тази вечер имахме много неприятен инцидент - откъснати са регистрационни табели от 3 автомобила с украински номера, не са пипнати българите, стоящи до нас. "Писма за щастие" не останаха.

Полицията не ни помогна с нищо. Може би някой ще го намери някъде - ще сме много благодарни за наградата. И все пак внимавайте, снимайте през нощта".

Това пише Нелли Радецкая в групата "Помощ за украинските бежанци".

"А Вие не знаете ли, че не се паркира на тротоар и на зелена площ? Може да си измиете колата, но не можете да спазвате елементарни правила. Центърът на Варна, не Ви е център на някое село. Засрамете се от паркирането Ви!, пише варненски член на групата.

"Това е улицата на гърба на ВИНС без изход. Защо трябва винаги с лошо да ни запомнят. Дано се намерят номерата. Някой от яд и злоба го е направил", пише друг потребител.

И защото е улица без изход може да паркираш като селяндур по средата ли!? Там нямаше ли обозначени места за паркиране-синя зона.

 Заформи се и дискусия:

"Разбирам и тази гледна точка и сте права за което, но с още едно нарушение нещата не се оправят, а се влошават. Кражба, служене с контролни знаци и поправяне на номерата на МПС е престъпление по принцип.

И то по Наказателен кодекс, паркиране на неправилно място се наказва с глоба и е административно. Така ли се постига баланс, на едното се отвръща с по-сериозно провинение? И защото е улица без изход може да паркираш като селяндур по средата ли!? Там нямаше ли обозначени места за паркиране-синя зона."

"Общинско предприятие „Паркинги и гаражи“ е солидарно с украинците и не репартира неправилно паркираните им автомобили. Това съобщи негов служител, който от страх не посмя да каже името си, пише rns.bg.

Същият отказа да уточни и кой е заповядал тази „солидарност“, която и да бъде приета за „нормална“, би трябвало да стане по определени правила и ред. Кой реши, че варненци ще плащат и ще са солидарни с извършители на нарушения, само защото те не са солидарни с държавата си и вместо да са на фронта, нарушават правилата у нас?

Не искаме да сме солидарни с нарушители на правилата и законите, още по-малко ние да плащаме вместо тях! Ако днес сме толерантни със скъпите украински лимузини, а утре един украинец убие някого, отново ли ще трябва да сме солидарни, питат възмутени варненци?

В 9,32 ч. тази сутрин лично позвъних на тел. 112, за да подам сигнал, че на ул. „Баба Рада“ има две неправилно паркирани коли. Представих се и издиктувах номерата и марките на автомобилите с молба същите да бъдат репартирини, защото са паркирани на неразрешено място и пречат на движението."

"Аз пак да кажа разбирам Ви, защото и аз се ядосвам, че не се спазва нищо, особено когато идваш тук да търсиш помощ! Но и не рядко виждам как се карат и дори бият на улицата в София заради паркоместа или отнето предимство, което е жалка картинка.

Ако в града там е такава ситуацията и местните органи не си вършат работата, даже извършват явни нарушения, няма ли как да се сезира следващата институция?

Проблемът по Черноморието с паркоместата тепърва започва, както и бежанските вълни. Трябва да се търси решение със сигурност, защото ситуацията ще ескалира бързо. Днес са номерата, утре колата ще е на сол... А с тази кола може дете да возят.. (не визирам паркираната неправилно в поста)."

"Това е от злоба направено. Има такива хора, където обществените парко местата си мислят, че като са пред блока им са техни. На мен ми се е случвало да ме "предупредят", като ми вдигнат чистачките да не спирам, защото не съм от този блок", продължава дискусията на фона на недостига на паркоместа във Варна.

Коментари

Мария Василева ( преди 2 години )
Случая е показателен за двоен стандарт, усвоен у нас с десетилетия. Правилата са за всички без изключение. България не е във военно положение. Когато институциите искат да изразят съпричастност, могат да го направят като предоставят безплатни места в общински паркинги. И сега е необходимо да преместят трите автомобила в общинския паркинг за репатрирани автомобили и да ги съхраняват без възмезно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Контра ( преди 2 години )
Да тази улица (Добри Чинтулов) на гърба на ВИНС е без изход, но за коли. Но точно по този тесен тротоар между ламаринения хангар за паркиране на велосипеди и оградата на ВИНС преминават хиляди варненци предимно студенти, деца и майки с детски колички. По тази уличка се излиза към подлеза за Морската градина. С това нагло паркиране тесния проход е практически блокиран. Какви се тези наглеци със скъпи лимузини?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна