IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
10:45 | 16 март 2022
Обновен: 20:23 | 28 април 2024

По 10 униформени ще дежурят в Центъра за бежанци в ДКС

Това обяви премиерът Петков при посещението си във Варна

По материала работи: Ставри Таргов
По 10 униформени ще дежурят в Центъра за бежанци в ДКС

Видео Радио Варна

Премиерът Кирил Петков посети бежанския център в Двореца на културата и спорта във Варна. По 10 служители на МВР ще дежурят на ден заедно с доброволците в центъра, обяви Петков и благодари за доброволната работа и добрата координация между институциите.

По-рано вчера той посети и граничния контролно-пропускателен пункт в Русе, където проследи процедурата по издаването на документи на бягащите от военните действия в Украйна при влизането им в страната. Той провери как работи новата система на граничния пункт.

"Днес е първият ден, в който цялата система за регистрация на украински бежанци координирано работи", обяви Петков. Ние сме първи, които издаваме документите за временна закрила на границите, обнадежден съм, че може да се справим и при засилване на бежанската вълна, посочи той.

Премиерът Кирил Петков коментира във Варна отлагането за четвърти път на българския план за възстановяване и развитие. Той съобщи, че е провел телефонен разговор с Урсула фон дер Лайен по този повод, предаде радио Варна.

 

Коментари

Новини Варна