IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:00 | 27 март 2022
Обновен: 19:48 | 19 април 2024

"Тюлените" ни от "Тихина" тренират с командоси от САЩ и Румъния

"Бойните плувци" са формирование без аналог в българската армия

По материала работи: Ставри Таргов
"Тюлените" ни от "Тихина" тренират с командоси от САЩ и Румъния

Снимка btvnovinite.bg

Най-елитната част на Военноморския ни флот – бойните плувци от легендарното поделение "Тихина", участват в  съвместна подготовка с морски командоси от Съединените щати и Румъния.

Единствено bTV беше допусната до екипа за специални задачи.

 "Бойните плувци" от "Тихина" са формирование без аналог в българската армия. Морските командоси са обучени за специални бойни операции на вода, под вода, във въздуха и на сушата.

Основното им предназначение - да действат бързо и да разрешават без много шум сложни казуси във военни операции. Най-важни са специфичните им тактически способи. 

При съвместната подготовка с командосите от Съединените щати и Румъния се отработват неконвенционални бойни действия.

"Планирани са за изпълнение няколко динамични стрелби, десантиране от вертолет на бряг, на плавателен съд. Също така отработване на техники, тактики и процедури за бой в тесни пространства", обясни кап. III ранг Георги Янев, зам.-командир в 65-ти дивизион за морски специални операции

Учението служи и за "сверяване на часовниците".

"Не отстъпваме по нищо, макар да не разполагаме с пълния капацитет оборудване, което ни е нужно. Но тук определящо за мен е хъса и желанието за работа", смята кап. III ранг Георги Янев.

Съвместната подготовка ще продължи до края на месеца.

Коментари

Новини Варна