IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
15:20 | 13 април 2022
Обновен: 15:55 | 17 април 2024

Украински бежанци излизат на пролетно почистване във Варна

Те искат да изразят своята благодарност, че са приютени в морската столица

По материала работи: Ставри Таргов
Украински бежанци излизат на пролетно почистване във Варна

Представяме Ви втората акция на инициативата „Предай нататък!“ от проекта „Граждани на квартала“ на независимото сдружение „Български експерти за регионално развитие“, организирана съвместно със СУБ „Украински дом“ – Варна.

Тя е за пролетно почистване на района около Двореца на културата и спорта, където беше създаден Кризисният център за бежанци от Украйна, и ще се проведе на 15 април 2022 г. от 17.00 ч.

В нея ще участват украински бежанци, които искат да изразят своята благодарност, че са приютени в морската столица. Предавайки нататък, те ще почистят и районите около хотелите в близките курортни комплекси, където са настанени и сега са техен дом.

По традиция в дните преди Христовото възкресение в българските домове започва голямо Великденско почистване – на дома, на градинките, за да се посрещнат подобаващо предстоящите празници Лазаровден, Цветница, Великден. И нашето желание е да преобразим красиво средата, в която живеем и творим. Убедени сме, че ако всеки от нас го направи лично и предаде нататък, инициативата ще обиколи целия град и ще го усмихне.

Варна е нашият дом. Ние сме семейство. Направи ДОБРО! Преобрази и претвори средата, в която живееш и работиш! Започни от своето място и предай нататък!

Коментари

Новини Варна