IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:45 | 19 май 2022
Обновен: 07:57 | 25 април 2024

Абитуриентски балове 2022: Водещи в избора на момичетата са роклите тип "русалка"

При момчетата - вталени костюми в светли тонове, с елеци

По материала работи: Ставри Таргов
Абитуриентски балове 2022: Водещи в избора на момичетата са роклите тип "русалка"

Май е месецът на матурите и абитуриентските балове. След 12 вълнуващи години в класната стая порасналите ученици излизат от нея, за да поемат по своя път в живота. Едно от най-големите предизвикателства пред бъдещите абитуриенти е тоалетът, с който ще блеснат на бала. Всяка година тенденциите при избора на костюм и рокля се променят.

"Светлите тонове преобладават при избора на тоалет и при момчетата и при момичетата. Традиционно дамите започват приготовленията от много по-рано.

Водещи в избора на момичетата тази година са роклите тип "русалка" с пайети и лъскави елементи или пудра. Избират различни варианти за цветове, но се спират на по-меките тонове. Зеленото или цветът тип "мента" също са предпочитани от девойките", каза за "Радио Варна" Николай Николов, който е собственик на един от големите центрове за сватбено и официално облекло във Варна.

Вталени костюми в светли тонове и с елеци е преобладаващият избор на мъжете тази година.

"Изключително актуални сред момчетата са костюмите с елеци в разнообразни цветове, като най-предпочитани са бледо розово или бледо лилаво. Господата се спускат към по-екстравагантното. Преди време дойдоха две момчета и ми казаха, че искат да са тотално различни от всички останали в облеклото си", каза още Николов.

Папийонките вземат превес над вратовръзките, поясни още Николов и допълни, че модерни в мъжкия тоалет са и различни аксесоари като брошки, кърпички, цветя или пера.

Често мъжете оставят купуването на костюм за последния момент, поясни още Николай Николов.

Няма и особена промяна в цените на дамските и мъжките тоалети. Костюмите започват от 390 лева, а най-купувани са тези на цена около 430 лева. По-марковите са на цени от 590 до около 720 лева. Цените на роклите са между 480 и 900 лева.

"Има и по-скъпи, но те се купуват много по-рядко", поясни Николов и допълни, че бъдещите абитуриенти и техните родители са станали по-практични.
"Забелязвам, че тази година предпочитат по-евтините тоалети и не са склонни да дадат много пари за скъп костюм или рокля, които най-често обличат само една вечер", разкри Николов.

Той сподели, че кризата се е отразила негативно на бранша.

"Миналата година едвам оцеляхме. През тази година има раздвижване, което се усеща и по оборотите, но високите сметки за ток си остават сериозно предизвикателство.

Не можем да си позволим и да вдигаме много цените, защото покупателната способност на населението е ниска и стоките ни ще станат непродаваеми", сподели Николов.

Коментари

Новини Варна