IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
10:40 | 27 юли 2022
Обновен: 20:47 | 8 април 2024

Варна с нова информационна брошура за украинските бежанци

Тя представя подробна информация за услугите в морската столица

По материала работи: Ставри Таргов
Варна с нова информационна брошура за украинските бежанци

 Готова е информационната брошура, предназначена за бягащите от войната в Украйна. Тя представя подробна информация за услугите във Варна и бе разработена от доброволческия екип на Обществен дарителски фонд за Варна.

В нея може да бъде открита информация относно възможностите за безплатна медицинска помощ, за достъп до транспорт, социални и образователни услуги, както и отговори на някои от най-често задаваните въпроси от мигрантите.

Посредством QR-кодове е дадена възможност за достъп до основните национални портали, както и до новия сайт на украински език www.varnainfoua.com , който беше разработен преди месец от Обществен дарителски фонд за Варна.

Брошурата е на украински език и доброволци започнаха нейното разпространение в Центъра за бежанци от Украйна във Варна, в Украинския културен център, в офиса Миразъм, както и сред организации работещи в подкрепа на украинските бежанци във Варна.

Информационната брошура е част от Проект „Обединение за мир“ по Програмата „Глобални предизвикателства-местни решения“, която се реализира изцяло с дарителски средства.

В рамките на инициативата във Варна през летните месеци ще функционира и младежки интеграционен център.

Коментари

Новини Варна