IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:20 | 28 юли 2022
Обновен: 19:14 | 24 април 2024

Благомир Коцев: Крайбрежната алея оживя по необикновен начин

Радостно е, че всички ние заедно можем да създаваме добри новини, споделя областният управител

По материала работи: Ставри Таргов
Благомир Коцев: Крайбрежната алея оживя по необикновен начин

Снимки VarnaSpaces / Пространствата на Варна

Скъпи приятели, само за две седмици, откакто крайбрежната алея на Варна беше предоставена за ползване на хората, свободна от автомобилен трафик, тя оживя по необикновен начин.

Много съм щастлив и удовлетворен, че варненци и гостите на града прегърнаха множеството инициативи, организирани от различни неправителствени организации. Станахме свидетели на фестивала “Алея за хората - празник край морето” и множество прояви от фейсбук страници.

Това написа в социалната мрежа областният управител на Варна Благомир Коцев.

Децата се насладиха на разнообразни забавления, като конкурс за детска рисунка на асфалт, състезания с колелета, кънки и тротинетки, организиране на „Игрите на нашето детство” и други незабравими лудории, без родителите да се тревожат за безопасността им.

В събота Алеята се превърна и в кино на открито. Беше излъчен представеният на Берлинския международен кинофестивал филм „Гьолът”, разказващ за духа и историите на хората, които редовно посещават т.нар. Топла вода, или известният басейн, който се намира край Офицерския плаж. „Музика за филм“ пък - другият излъчен филм - отразяваше събития от историческата част на град Варна – Гръцката махала, която е космополитна и шарена, място на хиляди съдби и спомени от древни времена до днес.

На крайбрежната алея бяха поставени над 100 стола, за да може всеки да се наслаждава на морето, бяха организирани танцувални разходки, както и скейт, кънки и други спортни състезания с награди за деца, юноши, мъже и жени. Няколко дни гостуваха различни диджеи и групи, които веселиха присъстващите до късна вечер и превърнаха лятото ни в незабравим празник.

Радостно е, че всички ние заедно можем да създаваме добри новини. Благодаря ви за мощната подкрепа към действията на новата областна администрация. Вслушвам се в гласа на хората и вярвам, че тепърва ни очакват усмивки и незабравими моменти в прекрасния ни град. А най-хубавото е, че това е само началото.

Благомир Коцев, управител на Варненска област

Коментари

Новини Варна