IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:00 | 10 август 2022
Обновен: 17:41 | 17 април 2024

388 студенти ще получат дипломите си от ВВМУ

Първенец на випуска е Памела Михайлова

По материала работи: Ставри Таргов
388 студенти ще получат дипломите си от ВВМУ

На 12 август 2022 г., в 9:00 часа, новоприетите курсанти ще бъдат официално посрещнати във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. 57 младежи ще прекрачат прага на Морско училище. Момчетата и момичетата ще се обучават в специализациите „Корабоводене“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически средства“, „Корабни машини и механизми“, „Кибероперации“, „Мехатроника“ и „Медицинско осигуряване“.

Церемонията по тържественото приемане по традиция ще се състои пред паметника на патрона на ВВМУ – Никола Й. Вапцаров.

На 13 август 2022 г. във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ ще се състои тържествена промоция на студентите от Випуск 2022. Началото на церемонията е в 9:30 ч. на малкия плац в Училището.

388 студенти, 48 от които – чужденци, ще получат своите дипломи. 312 са в образователно-квалификационна степен „бакалавър“. Магистрите са 76. Първенец на випуска е Памела Михайлова, завършила редовна форма на обучение в специалност „Мениджмънт на водния транспорт“. Нейн подгласник и първенец на специалност „Корабни машини и механизми“ е Стоян Мирчев.

На 14 август 2022 г. ще се проведе тържествен акт по присвояването на първо офицерско звание на курсантите от Випуск 2022 – „Полковник Борис Дрангов“, и военнослужещите, обучаващи се за придобиване на квалификация по „Военно дело“ от Випуск 2022 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Бъдещите лейтенанти ще получат своите пагони на Морска гара – Варна. Церемонията по производството е с начален час 8:55 ч.

Випуск 2022 завършват 20 курсанти от специализациите „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, „Корабоводене за ВМС“, „Корабни машини и механизми за ВМС“. Шестима са военнослужещите, придобили квалификация по „Военно дело“, които също ще получат първите си офицерски пагони.

Коментари

Новини Варна