IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
17:00 | 10 август 2022
Обновен: 04:29 | 30 април 2024

Атрактивна програма и Кино зона „Под звездите“ на сцена „Раковина“ по време на FunCity+ „Euphoria

Ето какво можем да видим на 12 и 13 август

По материала работи: Ставри Таргов
Атрактивна програма и Кино зона „Под звездите“ на сцена „Раковина“ по време на FunCity+ „Euphoria

Паралелна програма на FunCity+ „Euphoria ще радва публиката на сцена „Раковина“ в Морската градина на Варна на 12 и 13 август. Тазгодишното издание на фестивала се провежда под знака на Европейската година на младежта.

В първия фестивален ден ще видим много от талантите на ОДК-Варна сред които възпитаници на ДВА „Сребърни звънчета“, Народен хор „Българче“, Детско - юношески театър „Златното ключе“, Театрална формация „Глобус“ и  Школа Балет към ОДК. На сцената ще се изявят и възпитаници на вокалния педагог Кичка Христова.

Вторият фестивален ден на сцена „Раковина“ ще бъде посветен на Китарен център с ръководител Боян Дойчев. Школата тази година чества 10-годишен юбилей и нейните възпитаници са подготвили специална програма. 

Водещ на програмата е Емилиян Ялъмов.

Част от визуалната програма на FunCity+ „Euphoria“ е Кино зона „Под звездите“.

Тя стартира след 20 часа на 12-ти и 13-ти август на надуваем атракцион на сцена „Раковина. В програмата е включен късометражния филм „Три самотни истории“ на възпитаници на Кино-школа „Братя Люмиер“ към ОДК-Варна с ръководител Елица Матеева, забавната екшън трилогия „Survivor’s Log“ , филмът „Градски бижута“ от поредицата „Град, целунат от морето“ на Сдружение „Пресклуб Варна“ и Младежкото информационно издание Youth Street Varna, реализиран с подкрепата на Фонд „Култура“ към Община Варна и филмът на ЗМБГ и Youth Street Varna с млади актьори.

На 13-ти август Кино зона „Под звездите“ ще представи филмите на актьора Венцислав Ковачев - The Drop Short Film, документалната продукция на ОДК и БНТ– Варна „Черно море за хората и рибите“, както и филми от поредицата „Град, целунат от морето“ на Сдружение „Пресклуб Варна“, реализирана с млади сътрудници на информационното издание Youth Street Varna. 

Припомняме, че водещият мотив на фестивала и тази година ще бъде "Аз за Варна!“ и „Заедно за Варна“.

Организатор на FunCity+ + „Euphoria“ е Община Варна, Дирекция "Образование и младежки дейности". 

Повече информация ще откриете на страницата на фестивала: NEWS&FUNcity https://www.facebook.com/newsfuncity

ПРОГРАМА СЦЕНА РАКОВИНА – 12 АВГУСТ

18.00 – Детски вокален ансамбъл „Сребърни звънчета „ към ОДК-Варна

18.15– Школа Балет – ОДК-Варна

18.25- Театрална формация „Глобус“ към ОДК-Варна

18.35 -Детско юношески театър „Златното ключе“ към ОДК - Варна

19.15 – Възпитаници на вокалния педагог Кичка Христова

19.45- Народен хор „Българче“ към ОДК- Варна

КИНО ЗОНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ - 20.30 часа

20.30 -  „Три самотни истории“ - филм на кино школа „Братя Люмиер“ – Общински детски комплекс Варна с ръководител Елица Матеева по мотиви от разказите на варненския писател и драматург Людмил Станев.

20.40 - Екшън трилогия „Survivor’s Log“ -Късометражният филм в три части е проект на група младежи, а сюжетът му разказва как в разгара на зомби апокалипсис, млад мъж е принуден да оцелява в ужасяващ свят, търсейки своята любима.

21.30 - „Градски бижута – Топ 10 на арт акцентите в градската среда на Варна, предпочитани за селфита“ е филм на Сдружение „Пресклуб Варна“, реализиран с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ – Община Варна по проект „Град, целунат от морето – Youth street”.

21.45- За да не живееш в контейнер, ползвай контейнера! Това е едно от посланията от екрана, заложени в късометражния филм на фирма ЗМБГ, който представя по забавен и атрактивен начин възможностите на новата система за събиране и транспортиране  на отпадъци във Варна.

РАКОВИНА – 13 август 2022 г.

18.30 – 19.30 – Изпълнения на Китарен център с ръководител Боян Дойчев.

КИНО ЗОНА ПОД ЗВЕЗДИТЕ :

20.00 – Филма на актьора Венцислав Ковачев - The Drop Short Film

20.25 - Документалната продукция на ОДК и БНТ– Варна „Черно море за хората и рибите“

20.35 – „Да запазиш билет в сърцето си -100 години театър Варна

20.45 –„Магията на водата –10 факта за лечебната и пречистваща сила на морето и минералните извори“ , част от поредицата „Град, целунат от морето – Youth street”

21.10 – „Фиестата Варна – Топ 10 на знаковите културни събития на Варна“ – филм от поредицата „Град, целунат от морето- Youth street“.

21.20 –„Топ 10 кулинарни изкушения в чинията на туриста“ - филм от поредицата „Град, целунат от морето- Youth street“.

Коментари

Новини Варна