IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:00 | 19 август 2022
Обновен: 07:02 | 20 април 2024

Средната брутна заплата за лекар в УМБАЛ "Св.Марина" - 4 264,12 лв.

Високи са и възнагражденията за медицинските сестри и санитарите

По материала работи: Ставри Таргов
Средната брутна заплата за лекар в УМБАЛ "Св.Марина" -  4 264,12 лв.

Варненската университетска многопрофилна болница за активно лечение “Света Марина” ЕАД постига отлични резултати при осъществяването на своята дейност въпреки предизвикателствата. За месец юни и юли за заплати са платени общо 8 221 113 лв., а за осигуровки и данъци към бюджета на държавата 3 109 959 лв.

Средните брутни трудови възнаграждения за месец юли възлизат на 1 451,49 лв. за санитар, 2 443,76 лв. за сестра, 4 264,12 лв. за лекар и 13 379,35 лв. за началник на клиника, съобщиха от пресцентъра на болничното заведение.

УМБАЛ „Света Марина“ ЕАД разполага със стабилен кадрови ресурс. Основната база за обучение на МУ - Варна, е работодател на 2 007 служители - дългогодишни опитни професионалисти и новопостъпващи млади специалисти. МУ - Варна и УМБАЛ “Света Марина” ЕАД гарантират кариерното развитие на служителите си, както в своите структури, така и осигуряват квалифицирани кадри и за други лечебни заведения и населени места.

Огромна е ролята на МУ - Варна, за българското здравеопазване с разкриването на филиалите за обучение на медицински сестри и акушерки в Сливен, Шумен и Велико Търново.

Всички ръководни длъжности се заемат след конкурс, а не чрез назначения. За 12 години са се сменили 4 болнични ръководства, като лечебното заведение неизменно постига все по-добри резултати чрез последователно усъвършенстване на всеки аспект от дейността си.

В болницата функционира най-модерна апаратура, успешно се прилагат уникални методи за диагностика, терапевтично, консервативно и оперативно лечение. Дружеството НЯМА просрочени задължения.

За двата летни месеца са хоспитализирани общо 10 876 пациента, от тях 414 болни с Ковид-19. В Мултипрофилно спешно отделение са прегледани 6 684 лица, потърсили медицинска помощ.

Ръководството на университетската болница благодари на всички служители за професионализма и за всеотдайността им към пациентите.

За разлика от много други лечебни заведения, УМБАЛ “Света Марина” ЕАД е публично предприятие и детайлна информация за дейността и резултатите се публикува след извършване на проверка и одит на официалните електронни страници  на Агенция за публични предприятия и контрол (https://www.appk.government.bg) и на Агенция по вписванията, Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел (https://portal.registryagency.bg).

“И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.” (Йоан 8:32)

Коментари

Янко ( преди 1 година )
И да цитирате Библията за текста на Йоан касаещ истината, а в същото време да бълвате лъжи и да прикривате чужди феодални интереси се смята за грях! Няма ненаказано зло, покайте се докато е време.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Янко ( преди 1 година )
Явно пи арите на болницата доста са им натегнали коланите, че започнали да се хвалят по *** медии, където преди 10 дена някъде оплюха същата тая болница заради сигнал на медицински персонал и на следващият ден статията бе изтрита...защо ли? Имало телефончета тук там по спешност, че да няма гласност явно... Проблема ще да е голям, щом сега излизат със хвалебствена статия... Да живее свободата на словото а... Пълна *** сте!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна