IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
15:21 | 25 май 2015
Обновен: 15:26 | 22 юли 2024

В СОУ „Найден Геров“ стартира електронният прием на документи

През тази година община Варна започна пилотно проекта в две училища

По материала работи: Юлиян Атанасов
В СОУ „Найден Геров“ стартира електронният прием на документи

Стартира електронният прием на документи в VII СОУ „Найден Геров“. През тази година община Варна започна пилотно проекта в две училища. Другото бе ОУ „П. Р. Славейков“.
В първите часове на приема на документи в СОУ „Найден Геров“ интересът бе според очакваното.  Предупредили сме родителите да не бързат, за да не претоварят системата. При нас поредността на входящия номер не е от значение при класирането, каза за вестник „Черно море“ директорът на училището Мария Нестерова.
Около 120 са подадените заявления в първите 4 часа от електронната кампания. Приемът на документи продължава до петък, 29 май. Класирането ще стане ясно на 12 юни.
В СОУ „Найден Геров“ ще приемат ученици в пет паралелки. Подреждането на кандидатите ще стане в зависимост от броя точки. Най-много точки вземат тези, които живеят в близост до учебното заведение.
Предимство на детето носи също и ако има брат или сестра, които в момента да учат в школото. По-малко точки носи близостта на училището до местоработата на родителите. Взема се предвид също дали майката или бащата са учили в СОУ „Найден Геров“, както и дали са заети в сферата на образованието. С предимство ще бъдат класирани и деца сираци.

Полина Петрова

 

Коментари

Новини Варна