IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
11:40 | 24 септември 2022
Обновен: 07:06 | 19 март 2024

Варненци готвят протест пред общината

Искат отваряне на ул. "Орех" в кв. "Победа"

По материала работи: Ставри Таргов
Варненци готвят протест пред общината

Мирен протест за отваряне на ул. "Орех" във Варна ще се проведе на 27.09, вторник от 8:30 ч. пред сградата на общината, съобщават организаторите.

Желанието на протестиращите е общината да предприеме необходимите действия за отваряне на улицата, която от години е блокирана от метални заграждения.

Затварянето на пътна отсечка затруднява придвижването на живеещите в кв. Победа, възпрепятства и изграждането на канализация в района. Пряко засегнати от последното са собственици на имоти в жилищен комплекс "Фемили Гардън".

Въпреки издаденото разрешение за изграждане на канализация от община Варна, както и спечелените дела, загражденията все още не са премахнати.

Стотици семейства (над 500) са изправени пред реалната заплаха да не могат да влязат във владение.  За една не малка част от нас това е дългоочакван дом.

Подавани са редица жалби и сигнали към община Варна, събирани са и няколко подписки от граждани. Последната  събра над 500 подписа. За съжаление, няма развитие по казуса до момента, заявяват организаторите на протеста.

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
Да направят в кварталите безплатно паркирането ей
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Цгххх ( преди 1 година )
Портних не може да управлява
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна