IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:00 | 19 ноември 2022
Обновен: 02:33 | 2 май 2024

Внимание: Опасни пешеходни пътеки във Варна

Една от тях е на завой до IV ЕГ

По материала работи: Ставри Таргов
Внимание: Опасни пешеходни пътеки във Варна

За опасни пешеходни пътеки сигнализираха зрители на БНТ във Варна. Хората твърдят, че има много зебри, които не са поставени на подходящи места и създават възможности за инциденти, освен това объркват шофьори и пешеходци.

Една от опасните пешеходни пътеки във Варна е тази до входа на Четвърта езикова гимназия. Маркировката се намира буквално на завой.

"Това, че влизат в завой не им дава предимство пред самите пешеходци. Там пешеходната пътека трябва да бъде малко изнесена след кръстовището, изкуствената неравност да убие скоростта на водачите и чак тогава да е пътеката", коментира Атанас Балабанов, автоинструктор.

Живеещи в квартал "Чайка" се оплакват, че една от пешеходните пътеки е разположена близо до високи контейнери за отпадъци. Така нито шофьорите имат видимост, нито пресичащите.

Много от пешеходните пътеки са разположени на автобусни спирки или на още по-опасни места, като тази пред Пътна полиция в града.

След сигнал от БНТ служители на общината разпоредиха контейнерите за отпадъци да бъдат преместени от пешеходните пътеки. Оттам допълниха, че пътните маркировки в града са направени съгласно Генералния план за организация на движението, който е одобрен от общинската администрация и от органите на МВР.

В момента се изготвя нов план, в който всички основателни сигнали ще бъдат включени.

Коментари

Новини Варна