IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
13:20 | 10 март 2023
Обновен: 20:35 | 25 април 2024

Тръгна дело срещу поставянето на бараки в Морската градина

Чака се експертиза от вещо лице инженер геодезист

По материала работи: Ставри Таргов
Тръгна дело срещу поставянето на бараки в Морската градина

В Административен съд – Варна, се проведе първото открито съдебно заседание по адм. дело №2709/2022 г., образувано по протест на Районна прокуратура – Варна, против Разрешение №1/18.01.2022 г. на Гл. архитект на Община Варна, с което е разрешено поставянето на 10 преместваеми обекти, разположени на територията на два поземлени имота в Приморски парк, м. Салтанат, гр. Варна.

По делото са конституирани като заинтересовани страни Министерство на туризма, МРРБ, Областна управа, като заявлението за поставяне на преместваемите обекти е от „Овърсийз – Хоризонт“ АД.

В хода на заседанието съдът прие доказателствени искания и назначи по искане на процесуалния представител на „Овърсийз – Хоризонт“ АД, съдебно – техническа експертиза (СТЕ) с вещо лице инж.–геодезист, което да отговори да следните въпроси:

1.   Какво е предназначението на ПИ **** и ПИ ****; (ПИ – поземлен имот)

2.   Има ли влязъл в сила ПУП за ПИ **** и ПИ ****; ако има ПУП,  каква плътност на застрояване, коефициент на интензивност на застрояване и минимална озеленена площ се предвижда; Има ли отклонение на преместваемите обекти и съоръжения, съгласно оспореното Разрешение за поставяне,  с предвижданията на ПУП и на ОУП?

3.   ПИ **** и ПИ ****, попадат ли в територия на национален курорт?

4.   Ако двата ПИ са в зона „А“, съгл. ЗУЧК,  включени ли са в защитени територии и зони?

5.   Попадат ли двата имота под действието на Закона за културното наследство?

Следващото заседание по делото е насрочено за 25 април, 14.00 ч.

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
Май авторът нищо не е разбрал
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна