IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
14:20 | 16 април 2023
Обновен: 11:13 | 27 април 2024

Във Варна дариха козунаци на медици и на деца от дома във "Виница"

Кампанията на шеф готвача Филип Спасов се е превърнала в традиция

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна дариха козунаци на медици и на деца от дома във "Виница"

За Възкресение Христово шеф готвачът Филип Спасов от Варна отново дари козунаци на медици и деца, лишени от родителска грижа. По думите му благотворителност трябва да има не само по празниците.

Филип Спасов организира активна дарителска кампания за даряване на хляб и козунаци още по време на пандемията за медици от болници Covid отделения във Варна.

Този път той дари козунаци на медиците от военната болница, както и на децата от дома в квартал "Виница":

"Този път дарихме 550 козунака на военна болница за пациентите и за обслужващия персонал - лекари, медицински сестри. Почна от ковида, но продължи и си ни е традиция вече, защото ги чувстваме много близки, за да докоснем до тоя празник и най-уязвимите трябва също така и на дом "Майка и дете".

Доста фирми също купуват от нас, за да даряват. Имаме над 400 козунака, продадени на други фирми, които са видели примера и те даряват също. Това е хубавото нали на празниците, пък и не хубаво да е само на празник, Великден е най-светлият празник, християнски, да се дарява нещо толкова хубаво и сладко", съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна