IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:20 | 5 май 2023
Обновен: 23:53 | 21 май 2024

Надиграване с български народни танци зарадва сърцето в СУ "Найден Геров" - Варна (Снимки)

Поводът бе Гергьовден

По материала работи: Ставри Таргов
Надиграване с български народни танци зарадва сърцето в СУ "Найден Геров" - Варна (Снимки)

След  Лазаровден и  Цветница посрещнахме и най – знаковия ден за пробуждащата се и възкръсваща природа – Великден. Не по–малко знаков за нас българите е и друг пролетен празник – Гергьовден. От години по традиция ученици и учители от Средно училище „Найден Геров” – Варна, организират и се включват в надиграване с български народни танци.

Така стана и днес, 5 май, когато училищният двор заискри в багрите на нашенските носии, изпълни се със звуците на неравноделните ни танци, затрептя под нозете на стотиците от малки до най – големи възпитаници на Средно училище „Найден Геров” – Варна.

И когато видиш стотиците хванали се за ръце във финалното общо хоро, сърцето ти не може да не затупти ускорено, лицето ти да се усмихне и да се усетиш горд от красотата на българския фолклор, който ни е запазил и ще пази като народ – нещо, което предават на своите възпитаници от Средно училище „Найден Геров” – Варна.

Коментари

Новини Варна