IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
16:40 | 25 май 2023
Обновен: 18:13 | 25 март 2024

Раздадоха годишните награди на „Отворено общество“ във Варна

Те се присъждат за значими постижения в сферите на социалния и обществен живот

По материала работи: Ставри Таргов
Раздадоха годишните награди на „Отворено общество“ във Варна

Годишните награди на клуб „Отворено общество“ във Варна, които се присъждат за значими постижения в сферите на социалния и обществен живот, бяха раздадени на церемония във Фестивалния и конгресен център.

Гост на тържеството, което се проведе във Фестивалния и конгресен център, бе кметът на Варна Иван Портних. По традиция отличията бяха връчени от председателя на клуба Свилен Спасов.

Голямата награда „За граждански принос“ бе връчена на командира на Военния научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ капитан II ранг Николай Данаилов и неговия екипаж от 26 души, сред които трима курсанти от Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров". Корабът осъществи първото плаване на български военен плавателен съд до ледения континент Антарктида.

Наградата „Отличие на победителя“ е за двама възпитаници на МГ “Д-р Петър Берон“ във Варна. Деян Хаджи-Манич, който е с почетни отличия, медали и награди от международни и национални състезания в областта на математиката, информатиката, проектирането.

Абитуриентът Даниел Димитров, също с престижни отличия, е шампион от международни олимпиади по география в различни точки по света, победител в национални и европейски конкурси, награждаван за постижения в науката.

Носителят на наградата „За принос в областта на медицината и здравеопазването“ стана доц. д-р Александър Златаров - специалист-хирург в Първа клиника по хирургия в УМБАЛ „Св. Марина" -Варна.

Основните му интереси и развитие са в областта на лапароскопската и роботизирана хирургия, утвърждава в лечебния метод използването на последната генерация робот Da Vinci.

Наградата „Море“ е за журналиста Валери Великов - автор и водещ на предаването „Море и бряг“ в Радио Варна.

Отличието „За постижения в областта на културата на град Варна“ тази година е за актрисата Христина Джурова от ДТ „Ст. Бъчваров“, с 9 роли, сред които и Констанца Вебер в „Амадеус“, който й донесе ИКАР за поддържаща роля.

Коментари

Новини Варна