IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:20 | 2 юни 2023
Обновен: 16:19 | 23 април 2024

Започна приемът в школите на Общинския детски комплекс във Варна

Могат да кандидатстват и деца на украински бежанци

По материала работи: Ставри Таргов
Започна приемът в школите на Общинския детски комплекс във Варна

От 1 юни е активна системата за електронен прием в школите на Общински детски комплекс /ОДК/ - Варна на адрес: https://odk.uslugi.io/ Комплексът е най-големият в страната и предлага обучение през свободното време в над 30 школи, състави и формации в направленията "Наука", "Изкуство", "Спорт".

Обучението е изцяло безплатно и всяко дете има право да посещава до две инициативи.

В сайта на ОДК родителите могат да се запознаят с дейността на школите, възрастта и условията за прием. При записването трябва да се посочи класа, в който детето ще се обучава през учебната 2023/2024 г.

Заявление се подава за всяка учебна година, независимо от това дали детето е посещавало някоя от школите на ОДК до този момент. Приемат се и деца на чуждестранни граждани, в това число и на украинските бежанци.

За да бъдат записани обаче, те трябва да имат ЛНЧ (личен номер на чужденец), съобщиха от пресцентъра на ОДК.Системата за прием ще бъде отворена до 31 август.

В този период, родителите имат право и да сменят своите желания.

След този срок ще се проведат кастинги за школите, където има повече кандидати.

Коментари

Новини Варна